Droog trainen? Laat een voedingsschema maken

Als je wilt droogtrainen is het juiste voedingsschema een absolute must. Zonder een goed voedingsschema is het bijna onbegonnen werk. Maar wat is droogtrainen eigenlijk en waarom is het belangrijk een voedingsschema te laten maken?

Vet verbranden

Droogtrainen betekent dat je zo veel mogelijk vet probeert te verbranden. Maar hierbij zorg je wel voor behoud van spiermassa. Door het verlagen van je vetpercentage zie je je spieren beter. Dit lukt je niet door alleen een goed trainingsschema, je kunt dan wel de spieren hebben, maar die zie je dan niet of niet zo goed. Daarom is je voeding minstens zo belangrijk.

Vetpercentage

Een goed voedingsschema voor droog trainen is voor ieder persoon verschillend. Daarom kun je niet met een standaardvoedingsschema aan de slag. Een professional zal onder meer kijken naar je huidige vetpercentage, je trainingsschema en je lichaamsbouw. Door al deze aspecten mee te nemen zal een voedingsschema opgesteld worden dat past bij jou en je lichaam. Hierdoor zul je, mits je je er aan houdt en voldoende traint, op korte termijn resultaten zien. Overigens hoeft een voedingsschema om droog te trainen niet saai te zijn. Je zult je te goed kunnen doen aan eiwitten en suikers zullen juist van het menu geschrapt worden, maar er is voldoende variatie mogelijk om gedurende een aantal weken afwisselend te kunnen eten.

Wil je dus droog trainen, dan is het raadzaam om naast een goed trainingsschema ook een op jou afgestemd voedingsschema te laten maken. Alleen op die manier zul je de resultaten die je voor ogen hebt ook binnen korte tijd kunnen behalen.