Wat kun je met motion design animatievideo’s?

Video is een steeds belangrijkere rol gaan spelen in ons leven. Natuurlijk is video al een medium dat al heel erg lang bestaat, maar vroeger was het voornamelijk de televisie waar beelden werden uitgezonden. Dat is tegenwoordig wel anders. Platforms als Youtube en dergelijke, maken het voor bedrijven veel gemakkelijker om een groter publiek aan te spreken.

Een video is redelijk makkelijk te kijken en je kunt deze op ieder gewenst moment bekijken dat het jou uitkomt. En video is allang niet meer alleen maar te maken door grote productiehuizen met cameraploegen. Met de computer kunnen ook video’s gemaakt worden, vaak zijn dat dan animatievideo’s. In dit artikel gaan we hier eens wat dieper op in.

Animatievideo, waarvoor te gebruiken?

Bij een animatievideo zullen sommige mensen misschien denken aan een animatiefilm, een soort tekenfilm die in de bioscoop draait. Daar heeft het zeker wel iets van weg. Met motion design technieken kunnen gespecialiseerde bedrijven bewegende beelden maken met de computer. Zo kan op een redelijk snelle manier een mooie en professionele video worden gemaakt voor een bedrijf.

Zo zie je heel regelmatig de zogenaamde explainer video’s. Deze video’s geven uitleg over bepaalde dingen. Dit kan voor ieder bedrijf weer verschillen. Zo kan een tandarts bijvoorbeeld een video maken met uitleg over de controle. Of een bedrijf maakt een korte animatievideo over de Corona regels die gelden binnen het bedrijf.

Ook voor interne communicatie

Een video inzetten voor de marketing van het bedrijf is natuurlijk een goede manier om een animatievideo in te zetten, maar ook voor interne communicatie is het goed mogelijk om animatievideo’s in te zetten. Zo kan er bijvoorbeeld voor bepaalde procedures die bij alle personeelsleden bekend moeten zijn een animatievideo gemaakt worden. Op deze manier heeft iedereen altijd toegang om na te kijken hoe het ook alweer in zijn werk ging.

Er is heel erg veel mogelijk met animatievideo’s. Vrijwel ieder bedrijf zou het voor bepaalde doeleinden kunnen inzetten. Neem eens contact op met een professioneel bedrijf. Die kunnen meedenken over het script en de video voor uw bedrijf gaan maken!